به گزارش به نقل از وبدا، دکتر سعید نمکی، در مراسم رونمایی از پیشرفته ترین لباس محافظتی کادر درمانی در کشور، اظهار کرد: از اولین روزهای انتشار خبر مشاهده و شیوع ویروس کرونا در چین، دستورالعمل هایی را تهیه و شروع به برنامه ریزی کردیم، اما یکی از تلخ ترین، پررنج ترین و ملال آور ترین ایام مدیریت کرونا، مربوط به کمبود ماسک، لباس و اقلام محافظتی نیروهای درمانی در خط مقدم جبهه مبارزه با کرونا بود.
وی افزود: در دو هفته اول ورود کرونا نمایندگی شرکت لوهمن روشه به کشور، شاید روزانه یک ربع هم استراحت و خواب نداشتم، چون موج سهمگینی به کشور وارد شده بود. ما از گرفتاری هیچ قوم و ملتی خوشحال نمی شویم، اما برخی افراد همان زمان در رسانه هایشان ما را به سخره گرفته بودند و در عین گرفتاری، خنجر به قلب ما فرو می کردند، اما وقتی دنیا به این ویروس گرفتار شد، این افراد تازه متوجه شدند که ایران با چه عظمتی در مقابل این هجمه ایستادگی کرده است.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: فراموش نکنید که میزان تخت بیمارستانی در کشورهای اروپایی و آمریکایی به ازای هر هزار نفر در بدترین شرایط، 5 تا 7 برابر و میزان پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی در آن کشورها در بدترین شرایط، 3 برابر ایران است اما ایران در این شرایط ایستادگی کرد و به ارائه خدمت ادامه داد.
دکتر نمکی ادامه داد: دیدید که در برخی کشورها، افراد زیادی پشت در بیمارستان ها سرگردان بودند، در راهروهای بیمارستانهای آنها چه خبر بود، سالمندان را پانسمان کل اکتیو نادیده گرفتند، اما در ایران حتی یک کارتن خواب، پشت در بیمارستان سرگردان نماند یا یک بیمار مسن نبود که به دلیل اولویت جوان ترها، پذیرش نشود و خدا را شاکریم که به هیچکس به دلیل عدم بضاعت، بی مهری نکردیم.
وی تاکید کرد: در شرایطی که ایران با تحریم های ظالمانه و مشکلات اقتصادی و فشار های بین المللی دست و پنجه نرم می کند، اما توانسته ایم این بیماری را مدیریت کنیم و در بازی کرونا، حداقل پنج به یک از اروپا و آمریکا، جلوتر هستیم و دلیل اصلی آن، همّت و غیرت ملی بود. یک پرستار یا پزشک ایرانی در روزهایی که با کمبود ماسک و لباس روبرو بودیم، به مردم پشت نکرد و حتی یک بار هم در خیابان ها تجمع نکردند که چون کمبود دارند خدمتی ارائه نمی دهند.
وزیر بهداشت گفت: از روزهای نخستین شیوع کرونا در چین، به ذخیره اقلام و لوازم حفاظتی و جلوگیری از صادرات آنها اقدام کردیم، اما در روزها و هفته اول دچار کمبود ماسک و اعصاب لباس محافظتی شدیم. به یکی از فرماندهان ارشدم که گرفتار کرونا شده بود، با عصبانیت گفتم که چرا در فلان بخش بیمارستانی بدون ماسک حضور یافتی که گفت، وقتی به آن بیمارستان رفتم و دیدم که کادر درمانی با کمبود ماسک روبرو هستند، ماسک خودم را برداشتم و دور انداختم و می دانستم که گرفتار می شوم، اما خواستم بگویم که جان من از شما عزیزتر و خون من از شما سرخ تر، نیست.
دکتر نمکی یادآور شد: ایران در کمتر از دو ماه با لطف خدا و حرمت خون شهدا و همت والای مردم، از یک وارد کننده صرف در برخی اقلام و لوازم حفاظت کادر درمانی به یک صادرکننده مقتدر تبدیل شد. خاطرم هست که تا ساعت دو بامداد از مدیران وزارت بهداشت پیگیر محموله های ماسک و لباس خارجی بودم که عنوان می کردند که در فلان فرودگاه، از واردات آن به ایران جلوگیری شده و به دستمان نمی رسد.
کاهش مرگ و میر کرونا
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه به یاری خدا توانستیم در مدتی کوتاه، مرگ و میر کرونا را به 25 درصد پانسمان suprasorb کاهش دهیم، تخت های بیمارستانی خالی را به 70 درصد ظرفیت برسانیم، ورودی بیمارستانها را 30 درصد کاهش دهیم، بهبود یافتگان را به بیش از 90 درصد برسانیم و از وارد کننده صرف به یک صادر کننده مقتدر تبدیل شویم که یک معجزه و مرحمت بی نظیر الهی است.
وزیر بهداشت گفت: غیرت ملی و همّت بلند را به همه مردم ایران تبریک می گویم و از صنعتگران، وزارت صنعت و عزیزانی که از جان و مال و حیثیت خودشان مایه گذاشتند، تشکر می کنم و به عنوان یک سرباز کوچک دست یکایک آنها را می بوسم. این حماسه ای که خلق شد، جاودانه خواهد بود و همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند که یک مرتضی آوینی نیاز است که رشادت های رزمندگان را به تصویر بکشد، ده ها مرتضی آوینی دیگر نیاز داریم تا حماسه ملی مبارزه با کرونا در کشور را به تصویر بکشند که چگونه کشوری در اوج تحریم و مضایق مالی، اقتصادی و تجهیزاتی توانسته چنین موفقیت هایی را به دست آورد.
کادر درمان عاشقانه خدمت کردند
دکتر اسپری نیواشا نمکی خاطرنشان کرد: در روزهای نخست شیوع کرونا، کادر درمانی در شیفت های 24 ساعته با لباس هایی که بر تن داشتند و تعریق زیادی به همراه داشت، عاشقانه خدمت می کردند، امروز لباس های محافظتی ساخت ایران بی نظیر است و نمونه اروپایی آن با چنین کیفیتی وجود ندارد و آخرین ورژن این لباس از تمام نمونه های آمریکایی و اروپایی جلوتر است.