به گزارش : ما بسیاری از قسمت های میوه ها را دور می اندازیم و معمولاً فقط داخل و قسمت گوشتی آن ها را مصرف می کنیم.
اما جالب است بدانید که خوردن پوست بسیاری از میوه ها مثل موز، کیوی و هندوانه نه تنها ضرری ندارد بلکه حتی مفید هم هست.
در ادامه به قسمت هایی از میوه ها خواهیم پرداخت که نمی دانستید خوردنی هستند.
پوست انبه
در تحقیقی مشاهده شد خواص ضد اکسایشی و ضد سرطانی عصاره ی پوست انبه قدرتمند از عصاره ی قسمت گوشتی انبه بود.
با این حال بعضی افراد ممکن است به پوست انبه حساسیت عفونت بدن داشته باشند. به علاوه اگر پوستش خوب شسته نشود خطر ورود مواد آفت کش به داخل بدن وجود دارد. خوردن پوست انبه هم به خاطر بافت متفاوتش در مجموع به خوشایندی داخل این میوه نیست.
پوست موز
گرچه بسیاری از مردم به خوردن پوست موز هرگز حتی فکر هم نمی کنند، اما پوست موز پتاسیم، فیبر غذایی، چربی چند غیر اشباع و اسیدهای آمینه ی ضروری زیادی دارد. تحقیقی هم نشان داده پوست موز و به خصوص پوست موزهای کال، سرشار از آنتی اکسیدان است.
می توانید با استفاده از دستگاه مخلوط کن با پوست موز اسموتی درست کنید. اما اول باید آن را خوب بشویید.
پوست پرتقال
گرچه حتماً از دیدن کسی که پرتقال را مثل سیب گاز بزند شوکه خواهید شد اما پوست پرتقال نه تنها خوردنی است، بلکه حاوی آنتی اکسیدان های طبیعی، کلسیم، انواع خرید پانسمان ویتامین B و ویتامین های A و C است. در حقیقت فیبر پوست پرتقال از داخل آن بیشتر است.
باریکه های پوست پرتقال طعم خوبی هم دارند.
پوست لیموترش
پوست لیموترش حاوی مواد مغذی ای همچون کلسیم، پتاسیم و ویتامین C است. گرچه از پوست لیموترش در غذا بیشتر به صورت نوارهای باریک استفاده می شود اما کل پوست این میوه قابل خوردن است.
با این حال، به گفته ی کارشناسان پوست میوه هایی مثل پرتقال و لیموترش سخت هضم است.
پوست کیوی
پوست کیوی یکی از منابع غنی فیبر محلول در آب به شمار می رود. در حقیقت، فیبر پوست این میوه تقریباً ۳ برابر داخل آن است.
پوست هندوانه
گرچه قسمت گوشتی آبدار هندوانه محبوب ترین بخش این میوه برای خوردن است اما در حقیقت کل این میوه، از جمله پوست آن قابل خوردن است.
پوست هارتمن هندوانه هم فواید زیادی دارد که بیشتر به دلیل غلظت بالای اسید آمینه ی سیترولین در آن است.
سیترولین میل جنسی بعضی افراد را ممکن است افزایش دهد، اکسیژن رسانی به عضلات را بیشتر می کند، فشار خون را کاهش می دهد و یکی از منابع خوب فیبر به شمار می رود.
هسته آووکادو
هسته آوودکادو نزدیک به ۱۸ درصد از حجم این میوه را تشکیل می دهد و معمولاً به همراه پوست آن دور انداخته می شود. گرچه هنوز درمورد بی ضرر بودن کل هسته ی این میوه تردید وجود دارد، اما روش هایی برای استفاده از هسته آووکادو وجود دارد که گفته می شود مزایایی برای سلامتی دارند.
طبق تحقیقات، پودر هسته آووکادو کلسترول بد و به طور کلی کلسترول را در موش ها کاهش می دهد و برخی پژوهش ها نشان داده عصاره ی هسته ی این میوه خواص ضد اکسایشی قدرتمندی دارد.
برگ های هویج
گرچه این تصور وجود دارد که برگ های هویج غیر قابل خوردن یا حتی سمی هستند، اما این موضوع حقیقت ندارد. خوردن برگ های هویج هیچ ضرری ندارد و آن ها هم حاوی ویتامین هایی هستند. گرچه برگ های بعضی هویج ها مزه ی تلخی دارند اما در سالاد، سس، سوپ و بسیاری غذاهای دیگر می توان از آن ها استفاده کرد.
ساقه کلم بروکلی
گرچه بسیاری ترجیح می دهند فقط سرهای درخت مانند کلم بروکلی را مصرف کنند که به رنگ سبز تیره هستند اما ساقه های این سبزی هم همانقدر مغذی و خوش طعم است.
مزه ی ساقه ی کلم بروکلی از سر آن کمی ملایم تر و شیرین تر است اما اگر به درستی مصرف شود می تواند به همان اندازه خوش طعم و دارای آنتی اکسیدان و فیبر باشد.
وسط آناناس
گرچه قسمتی که در وسط آناناس وجود دارد اندکی سفت تر از بقیه ی بخش های داخل این میوه است و شیرینی کمتری دارد، اما همانقدر مغذی و مملوء از ویتامین C است.
پس بار دیگر که خواستید آناناسی را برش بزنید دیگر لازم به جدا کردن قسمت وسط آن نیست.