در مبتلایان به سرطان خون کشندهتر است.
پزشکان در یک مطالعه جدید تائید کردند که بیماران مبتلا به سرطان خون در مقایسه با سایر مبتلایان به کووید ۱۹ بیشتر با خطر مرگ جراحی پوست روبرو هستند.
به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه ایندیپندنت، متخصصان در این مطالعه می گویند:این یافته به راهنمایی ِ پزشکان و بیماران درباره خطرات کووید- ۱۹ در بیمارستان برای مبتلایان به انواع مختلف سرطان کمک خواهد کرد.
این مطالعه که در نشریه تخصصی «لانست انکولوژی» (Lancet Oncology) منتشر شده است، مرگ ۳۱۹ بیمار را که بخشی از پروژه نظارت بر ویروس کرونا در بین بیماران سرطانی در انگلیس بودند در فاصله ماه های مارس و مه سال جاری میلادی (۲۰۲۰) بررسی کرد.
آن ها متوجه لوهمن روشه شدند ۲۹۵ بیمار در اثر ابتلا به کووید- ۱۹ جان باخته اند و بیمارانی که به سرطان های خونی نظیر لوکمی، لیمفوما و میلوما مبتلا بودند به نحوی قابل توجه در معرض خطر مرگ و میر بالاتری قرار داشتند به ویژه اگر اخیرا شیمی درمانی کرده بودند.
در میان ۲۲۴ نفری که از سرطان خون (چنگار خون) رنج برده و با ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان بستری شدند، بیش از ۳۶ درصد جان باختند.
تأثیر کووید- ۱۹ بر خون یکی از ویژگی های قابل توجه این بیماری در بیمارستان ها و در میان بیماران وخیم است رژودرم که دچار انسداد خون در ریه ها، قلب و مغز می شود که مضر است و گه گاه مرگبار خواهد بود.
در شروع، این ویروس به عنوان عامل یک بیماری تنفسی شناخته شد که عمدتاً به ریه های فرد آسیب می رساند ولی پزشکان یکی از پیامدهای آن که «خون چسبناک» لقب گرفته را نیز گزارش کرده اند.
در ماه آوریل تحقیقی در نشریه لانست نشان داد این ویروس بر سلول های موجود در رگ های خونی اثر می گذارد.
هنگامی که پژوهشگران حساب سن، جنسیت و دیگر ویژگی های فردی بیماران را کنار گذاشتند، افراد مبتلا به لوکمی در مقایسه با فردی معمولی که به سرطان (cancer) مبتلاست، دو برابر بیشتر احتمال دارد که بعد از آلوده شدن به ویروس کرونا جان بازند.
برای بیماران مبتلا به لیمفوما ۷۲ درصد و افراد مبتلا به میلوما ۶۵ درصد بیشتر احتمال دارد که در اثر ابتلا جان خود را از دست بدهند.
چیزی که در این تحقیق مشخص نیست این است که معلوم نیست چند نفر از افرادی که سرطان خون دارند و به این ویروس مبتلا شده اند به بیمارستان مراجعه نکرده یا فقط علایم خفیف بیماری را نشان داده اند که با در نظر گرفتن آن اشخاص، نرخ مرگ در میان این گروه کاهش خواهد یافت.